Okradol nepozorných ľudí. V lese zhoreli dva stroje. V Štrbe zmizla poštová schránka

04.01.2012 Celý región

Okradol nepozorných ľudí
Humenskí policajti objasnili dve decembrové krádeže, z ktorých bol obvinený 26 ročný Humenčan.
Prvá krádež sa stala deň pred Vianocami v čase okolo 18:00 h. Za jedným z pohostinstiev na Staničnej ulici v Humennom okradol obvinený 49 ročného muža. Využil jeho nepozornosť keď vykonával malú potrebu a zo zadného vrecka nohavíc mu ukradol plastové puzdro s osobnými dokladmi a peniazmi. Okradnutému mužovi tak vznikla škoda najmenej 480.- €.
Druhá krádež sa stala 27.12.2011 v jednej z herní, tiež na Staničnej ulici v Humennom. V čase okolo 22:00 h ukradol na stoličke voľne položenú dámsku kabelku, ktorej obsah povyhadzoval do odpadkových košov na ulici. Cenné veci si však ponechal. Poškodenej 18 ročnej Humenčanke tak vznikla škoda 308.- €.

V lese zhoreli dva stroje
Včera (3.1.2012) popoludní bol polícií oznámený nález dvoch zhorených lesných strojov v lese pri obci Sukov, okr. Medzilaborce.
K požiaru došlo niekedy v dobe od 22.12.2011 do 3.1.2012, kedy zatiaľ neznámy páchateľ úmyselne podpálil odparkované dva ťažné lesné stroje LKT. Stroje patrili dvom mužom z obcí v sabinovskom okrese. Spôsobená škoda bola predbežne odhadnutá na 75 000.- €. Na mieste bol privolaný hasičský zisťovateľ požiarov, ktorý konštatoval úmyselné vyvolanie požiaru treťou osobou. Prípad vyšetruje humenský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci.
 
V Štrbe zmizla poštová schránka
Na policajnú linku 158 oznámila včera 41 ročná žena krádež poštovej schránky v obci Štrba, okr. Poprad.
Schránka na odosielanie listových zásielok sa nachádzala pred budovou miestneho kultúrneho domu, pričom k jej krádeži došlo v dobe od 30.12.2011 do 3.1.2012. Páchateľ krádežou poštovej schránky spôsobil ohrozenie prevádzky pošty v obci Štrba a zároveň spôsobil škodu približne 350.- €. Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a prečin krádeže
 

Vyberte región